Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging!

Een jaar of 15 geleden startte ik met een website om aan anderen te leren hoe je een website moet maken.
We hadden toen nog geen iPhone, geen razendsnelle internetverbinding en van Google hadden nog maar weinig mensen gehoord.

Na een jaar of twaalf had ik alles wel geschreven wat er te schrijven viel en verkocht ik de betreffende website. Maar het bleef kriebelen. Als je eens besmet bent met het virus ‘websites maken’ dan blijf je dat wel doen.

Ik besloot op eigen naam verder te gaan en registreerde meneersimmering.nl

Onderwijs en interviewen

Hier schreef ik artikelen over alles wat mij boeide. Maar wat ik daar het leukste vond was het interviewen van anderen, over hun passie, over wat hen boeit enzovoort. Maar de naam paste niet helemaal bij wat ik deed.

Al die tijd werk ik ook in het onderwijs en ben ik van leerkracht, inmiddels ambulant begeleider geworden in het onderwijs voor leerlingen met een communicatieve beperking (voorheen cluster 2).

Ik besloot twee krachten te bundelen. Aan de ene kant dat ik het leuk vind om mensen te vragen naar hun passie, waar zij warm voor lopen, en aan de andere kant iets waar ik warm voor loop, Onderwijs. De invloed die onderwijs heeft.

De Onderwijsprofessional

In november 2017 registreerde ik de domeinnaam ‘deonderwijsprofessional.nl’. Dit voelde meteen goed en geeft goed aan waar deze website over gaat. Over mensen die werken in het onderwijs. Over leerkrachten en docenten, maar ook over ondersteuners, directeuren, logopedisten of dienstverleners.

Mensen die hun werk met hart en ziel doen en de kennis die zij hebben graag doorgeven aan anderen.

Vanaf het eerste moment ben ik begonnen met het benaderen van mensen met de vraag of ik hun verhaal mag horen. De een reageert wat afwachtend (logisch, ik ben nog maar net begonnen), de ander zegt meteen, enthousiast JA.

Interviews met onderwijs professionals

Inmiddels heb ik een aantal interviews op de website staan en heb ik ook al een paar interviews klaar staan. Daarnaast zijn er ook alweer wat artikelen in voorbereiding. Kortom mijn idee werkt.

De komende maanden ga ik aan de slag met het schrijven van artikelen, het benaderen van mensen om te interviewen en wil ik nadenken wat ik nog meer kan doen om deze site een succes te laten worden.

Iedere woensdag komt er een artikel online en als je je onder dit artikel aanmeldt voor de nieuwsbrief dan krijg je iedere week een link naar het nieuwe artikel toegestuurd.

Mocht je nu zelf denken ‘ik heb een mooi verhaal te vertellen’, schroom dan niet om mij een mailtje te sturen en mij te vragen jouw te interviewen. Daar sta ik zeker voor open!!

Naast deze site kun je me vinden op Linkedin, Facebook en Instagram.

Foto: City of Boston archives

Deze bijdrage was gepubliceerd in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *